Thursday, May 9, 2013

elmalı tarçınlı kek-karbonatlı

Bu tarif, canı kek isteyen ancak evde kabartma tozu olmaması sonucunda kabartma tozunu karbonatla ikame eden bir yeniyetme yemek bloggerının hikayesidir:)

Malzemeler:
-2 yumurta
-1 su bardağı şeker
-1 paket vanilya
-4 yemek kaşığı Teremyağ (oda sıcaklığında)
-1 su bardağı süt
-1 paket karbonat(1 silme yemek kaşığı)
-1 yemek kaşığı yoğurt
-2 su bardağı+1 yemek kaşığı un
-1 tatlı kaşığı tarçın
* 200ml'lik su bardağı kullandım.
Üzerine: Dilimlenmiş 1 elma

Yapılışı:
-Yoğurt ve karbonatı bi kasede karıştırın. karbonatın aktif olması için bir kenarda beklemeye alın. beklerken kek harcını hazırlamaya başlayabilirsiniz.
-Yumurta, şeker ve vanilyayı şekerler eriyene kadar çırpma teli (ya da mikser) ile karıştırın.
-Teremyağı ekleyip karıştırmaya devam edin.
-Sütü ekleyip karıştırmaya devam edin.
-Daha sonra un, karbonatlı yoğurt karışımı ve tarçını ekleyip karıştırın.
-Yağlanmış kek kalıbına harcı dökün. üzerine dilimlenmin elmaları dizin.
-180 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Piştiğini kontrol etmek için kürdan testi yapabilirsiniz.
-Afiyet olsun :)

Kek biraz ıslak oluyor. Ben bildiğimiz kıvamda bir kek bekliyordum. Karbonat ve yoğurt karışımı nedeniyle öyle oldu sanırım. Her zaman yaptığım keklerden farklı kıvamda oldu ancak lezzeti müthiş! Yiyenler çok beğendi.

2 comments:

  1. Ellerine sağlık canım. Hayatta herşeyin bir ikamesi var. İyi yapmışsın...:) Bana da beklerim. Sevgiler,

    ReplyDelete
  2. @selda'nın mutfak defteri; teşekkür ederim:) sevgiler benden

    ReplyDelete