Thursday, January 31, 2013

Fıstıklı Kekli Kadayıf Tatlısı

tamam..kabul ediyorum. fotoğraf çok kötü. annem misafirlerine yaptı bu tatlıyı. babam da cep telefonuyla çekip bana gönderdi. utanmadın mı bu fotoğrafla elalem içine çıkmaya demeyin:)
tarif Oktay Usta'dan. Ben yemedim ancak annemin misafirleri pek beğenmiş. çok ağdalı, bayan bir tatlı olmamış. hem de bereketliymiş. 15 kişi mi ne ağırladı annem, daha da arttı dedi.


malzemeler:

-300 gr yaş kadayıf
-4 yumurta
-1 su bardağı sıvı yağ
-1 su bardağı toz şeker
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu
-1 su bardağı antep fıstığı (annem ceviz koymuş)

şerbeti:

-2 su bardağı toz şeker
-3 su bardağı su
-1 dilim limon

üzeri için: hindistan cevizi

yapılışı:

-tatlıya şerbeti soğukken(kek de sıcak olacak) dökeceğimiz için ilk önce şerbeti kaynatın.
-şerbet kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
-şerbet soğurken kadayıfı elinizle didikleyip ince ince doğrayın.(doğramak şart değil.bütün de koyabilirsiniz)
-yağlanmış dikdörtgen borcamın dibine kadayıfları yerleştirin. 1 sb sıvıyağın bir kısmını(1 parmak kadarını) kadayıfların üstüne döküp borcamın dibine kadayıfları elinizle bastırın.
-bastırdığınız kadayıfların üstüne 1 sb fıstığı(cevizi) serpin.
-sonra..kekini hazırlıyın.
-keki için...4 yumurtayı şekerle beyazlaşıncaya kadar çırpın. kalan sıvıyağı, unu, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip iyice karıştırın. sonra borcamdaki kadayıfların üstüne kek harcını dökün ve 10 dakika kadar bekletin. bekletmenin sebebi kadayıfların kek harcını çekmesi için.
-önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. 30 dakika bence yeter ama pişip pişmediğini klasik kekin ortasına kürdan batırma ve hamur bulaşıp bulaşmadığını kontrol etme ile anlayabilirsiniz.
-fırından çıkardıktan 5 dakika sonra şerbeti kekin üstüne dökün.
-şerbeti çektikten sonra dilimleyerek servis edin.
-afiyet olsun:)
**********************************************
Bu blogda ADSIZ yorumlar yayınlanmaz. Blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url veya anonim yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.

No comments:

Post a Comment